You must enable Javascript to view this website properly.

Hoi!
Wat leuk dat je op deze pagina komt kijken. Waarschijnlijk ben je namelijk op zoek naar cellolessen, of in ieder geval een proefles om het eens te proberen. Dat kan! Je mag altijd een mailtje sturen naar rinskebosma@gmail.com als je vragen hebt of om een afspraak te maken.


Om alvast een paar vragen te beantwoorden:

- Ik geef les aan kinderen en volwassenen vanaf ongeveer 8 jaar oud. Het maakt niet uit of je nog nooit cello gespeeld hebt, al eerder celloles hebt gehad en/of al eerder op een andere manier muziekles hebt gehad.

- Ik geef les in Loenen aan de Vecht, op woensdagen.

- De lessen kosten 45 euro per uur. (Een proefles kost niks.) Lessen kunnen een uur, drie kwartier, of een half uur duren.

- Het is het handigst als je zelf al een cello hebt. Als dat niet het geval is kan je tijdens een proefles op één van mijn cello's oefenen. Wanneer je dan echt door wilt gaan met de lessen kunnen we samen een cello zoeken die je kan huren of kopen.

Leservaring


Van 2016 tot en met 2019 was ik cellodocent bij de Muziekroute van het Utrechts Centrum voor de Kunsten


Van 2016 tot en met 2019 was ik cellodocent bij het Leerorkest Stichtse Vecht. En in 2017 was ik ook teamleider voor leerjaar 3.


Ik coach kinderstrijkensembles op kinderkamermuziekdagen in Loenen aan de Vecht. (georganiseerd via de Kindersymfonie)


In 2012 heb ik een muziekzomerkamp voor jongeren georganiseerd en geleid. Link naar foto's.


Van 2016 tot en met 2018 leidde ik bij Ycamps als teamhoofd verschillende zomerkampen voor jongeren uit speciale doelgroepen. Bijvoorbeeld vluchtelingjongeren, of jongeren die extra begeleiding nodig hebben (in de praktijk zijn dit vooral jongeren die tijdens het schooljaar naar het speciaal onderwijs gaan).


Ik ben een aantal zomers zeilinstructrice geweest bij zeilschool Nautilus. Daar gaf ik les aan groepen kinderen van 8 t/m 14 jaar.


In februari 2015 heb ik mijn lesbevoegdheid gehaald via mijn studie biologie. Hiermee ben ik bevoegd om biologieles geven aan het vmbo en aan de onderbouw van het havo en vwo. Om dit certificaat te behalen heb ik (met veel plezier) lesgegeven aan een tweede en een derde klas vmbo-t.


Ik werkte ook als begeleider bij de Summerschool Junior van de Universiteit Utrecht. Dat is een speciaal zomerprogramma over wetenschap voor kinderen van de basisschool en de eerste klas van de middelbare school. Link naar facebookpagina.


Sinds 2013 geef ik privé cellolessen.


Zelf heb ik cello leren spelen van Chajim van Collem, verder heb ik ook cello gestudeerd aan het Utrechts Conservatorium bij Ran Varon. Ook heb ik één of meer inspirerende lessen gehad van Viola de Hoog, Michael Gustorff, Dimitri Ferschtman, Ernst Reijseger, René Berman en Jonas Pap.